M-Plastics is al jaren bezig om duurzaamheid te integreren hun bedrijfsprocessen. M-Plastics maakt kunststof producten, van standaard zaaitrays voor de tuinbouw tot op maat gemaakte elektronica-onderdelen voor de industrie. Ze zijn gespecialiseerd in thermovorm- en spuitgietproducten. M-Plastics werkt veel voor de tuinbouwsector en levert wereldwijd in meer dan 20 landen. Ze zijn er trots op dat ze met de input van tuinders, kwekers en automatiseerders maatwerkoplossingen hebben gerealiseerd, die ondersteunen bij verbeteringen op het gebied van efficiency en gebruiksgemak.

Duurzame ambitie
M-Plastics werkt hard aan zijn producten. Hun spuitgiettrays zijn cradle-to-cradle gecertificeerd (silver). Daarnaast heeft M-Plastics haar organisatie en productiefaciliteit gecertificeerd volgens de standaard Klimaatneutraal gegarandeerd, en mogen het logo Klimaatneutrale organisatie voeren. M-Plastics heeft besloten de producten zelf niet klimaatneutraal te maken.

Meer achtergrondinformatie over M-Plastics, klik hier >>

Certificering Klimaatneutraal Gegarandeerd

GRENZEN

De claim Klimaatneutrale Gegarandeerde organisatie wordt gevraagd voor M-Plastics, met 1 vestiging en 20 medewerkers. Er is geen sprake van joint ventures of andere samenwerkingsverbanden.
SCOPE

Voor M-Plastics worden voor de voetafdrukbepaling de volgende scopes meegenomen: alle Scope 1 emissies en de beïnvloedbare scope 2 (elektraverbruik vestiging) en 3 en Scope 2 emissies (woon-werkverkeer, papier en zakelijke (vlieg)reizen).

CO2-VOETAFDRUK

De CO2-voetafdruk is berekend met de CO2-calculator van Climate Neutral Group met de emissiefactoren voor 2017 zoals gerapporteerd. Het grootste gedeelte is afkomstig van woon-werk verkeer, brandstofverbruik en gasverbruik.

INTERNE REDUCTIE

In 2017 en 2018 heeft M-Plastics veel stappen gezet om de CO2-voetafdruk te reduceren. De maatregelen zijn de volgende:

• Woon-werk verkeer
Vanaf december 2018 gaat het hele wagenpark van M-Plastics volledig elektrische rijden. Dit zou ongeveer 60% van de huidige voetafdruk van de organisatie verminderen.
• Installatie zonnepanelen
M-Plastics gaat 1104 zonnepanelen installeren. Omdat M-Plastics al groene energie inkoopt, heeft dit geen effect op de huidige voetafdruk, maar het is nog steeds aantrekkelijk omdat de energie kosten op de langere termijn lager zullen worden.
• Vervangen
M-Plastics is ook bezig met het vervangen van oude machines en oude licht met LED verlichting, om het elektriciteitsverbruik te verminderen.

Climate Neutral Group heeft aanbevelingen gedaan waarmee de CO2-voetafdruk verder verkleind kan worden.

EXTERNE REDUCTIE

M-Plastics compenseert haar gehele CO2-voetafdruk 2017 met het Gold Standard gecertificeerde Cookstove project.

COMMUNICATIE

Op haar website communiceert M-Plastics over haar MVO beleid en ecologische duurzaamheid.

betreft: certificering 2018, rapportnr. 2018/017/O